Інтерпретація напряму «Зіставне дослідження граматики оцінки»

Автор(и)

  • Оксана Ковтун Вінниця

Анотація

Сучасна лінгвістика стрімко розвивається, змінюються науковолінгвістичні парадигми, формуються міждисциплінарні розвідки на перетині лінгвістики з іншими науками й науковими напрямами. Постають нові напрями в межах власне лінгвістичних пошуків, що призводить до появи нових термінів і понять, вироблення нового власного поняттєво-термінологічного апарату.
Граматика оцінки є одним з таких нових напрямів лінгвістичних досліджень. Вона виокремилася з теорії лінгвоаксіології й частково описана на українськомовному матеріалі (проєкція на морфологію).

Посилання

Загнітко, А. (2020) Сучасний лінгвістичний словник. Вінниця: ТВОРИ.

Ковтун, О. (2020) Відображення процесу становлення метамови граматики оцінки в сучасних словниках лінгвістичних термінів (на матеріалі нового словника лінгвістичних термінів А. Загнітка). Філологічні науки на перехресті культур і цивілізацій: актуальні питання. Київ: Таврійський національний університет імені В. І. Вернадського. С. 141–144.

Космеда, Т. (2000) Аксіологічні аспекти прагмалінгвістики: формування і розвиток категорії оцінки. Львів: ЛНУ ім. І. Франка.

Космеда, Т. А., Халіман, О. В. (2011) «Граматика оцінки» як актуальна проблема сучасного мовознавства. Лінгвістичні студії. Донецьк: Донец. нац. ун-т. Вип. 22. С. 17–23.

Халіман, О. В. (2019) Граматика оцінки: морфологічні категорії української мови. Харків: Майдан.

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-01-28

Номер

Розділ

Статті